Siječanj 19, 2023 1266 Šibenik meteo

Kiša i susnježica česta pojava u narednim danima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Već protekle noći krupa, susnježica i snijeg padali su u gorju Dalmacije pa su vrhovi osvanuli pod tanjim snježnim pokrivačem. Nakon prolaznog smirivanja vremena u drugom dijelu dana i to osobito navečer očekuje se novi val oborina koji će gorju ali i višem dijelu zaleđa donijeti susnježicu i snijeg, dok će oborine uz obalu biti uglavnom u obliku kiše uz povremeno više susnježice sa jačim naletima bure. – piše ŠIBENIK METEO

Prvi dio petka opet donosi prolazno smirivanje vremena prije novog pogoršanja koje nastupa u danima vikenda. Centar ciklone će se sa Tirenskog mora preko južne Italije premjestiti nad južni Jadran i retrogradno se kretati prema rtu Gargano i Visu čime će se naći vrlo blizu naših krajeva pri čemu neće nedostajati oborina, a obzirom da će veći dio sjeverne Dalmacije biti u hladnom sektoru ciklone one će biti na granici kiše i snijega.

Snijeg se osobito očekuje u sjevernom dijelu zaleđa gdje će se stvoriti i tanji snježni pokrivač, na području Bukovice ali i u višem dijelu Boraje. Uz obalu oborine će biti mix kiše i susnježice, a sa povremeno jačim naletima bure pahulje bi mogle zalepršati i na dijelu obale i to osobito u noćnim i ranim jutarnjim satima kada se očekuju i niže temperature zraka.

Zapuhati će umjereno jaka do jaka bura koja će najača biti u noći sa petka na subotu te tijekom prvog dijela vikenda. Temperture zraka će osjetno pasti i uz obalu se kretati od 3 do 7, a u zaleđu od -2 do 4°C.

djelomob1.jpg