Veljača 03, 2023 2239

Pripremite se na prave zimske dane, temperatura će uskoro drastično pasti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

"Ako na Svijećnicu lete mušice, poslije ćeš nositi rukavice." Ovu izreku legendarnog hrvatskog meteorologa, pokojnog mr. sc. Milana Sijerkovića danas je citirao Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Vakula kaže kako postoje pouzdane prognoze hladnoće sljedećih tjedan dana diljem Hrvatske, koja će "zaslužiti" i poneko upozorenje na hladni val koji može djelovati na zdravlje.

No, gotovo je sigurno kako zima nije gotova nakon blagdana Svijećnice i da je sveti Blaž u pravu, a ostvare li se najnovije prognoze za četiri tjedna unaprijed - u pravu bi mogla biti i sv. Kristina, čiji je dan 13. veljače – kaže Zoran Vakula.

" Subota donijeti pretežno sunčano vrijeme uz buru koja će od sredine dana naglo pojačati na umjereno jaku do jaku, lokalno i s olujnim udarima. Biti će hladno uz temperature zraka između 2 i 12°C. Pritjecanje hladnog zraka još više će se pojačati u nedjelju tijekom koje će bura postupno oslabiti na umjerenu. Uz pretežno sunčano vrijeme temperature zraka kretati će se od minimalnih 0 do maksimalnih 5°C." - objavio je servis Šibenik meteo na svojim stranicama

djelomob1.jpg