Lipanj 30, 2023 1009

Vikend donosi novo pogoršanje i neverine

Vikend donosi novo pogoršanje i neverine Image by Mario Alberton from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Približavanje nove doline s frontalnim sustavom u danima vikenda donijeti će drugu ovotjednu promjenu vremena čime se nastavlja nestabilno razdoblje koje je obilježilo kraj proljeća i početak ljeta.

Glavnina meteoroloških zbivanja odvijati će se ove noći i u prvoj polovici subote, a nedjelja će donijeti stabilizaciju vremenskih prilika.
Jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka koje se nakon jutarnjih 20-tak penju prema vrijednostima od 25 i više stupnjeva. U nastavku dana pretežno sunčano, a kasno poslijepodne i navečer postupni porast naoblake. Uz slabo jugo i jugozapadnjak maksimalne dnevne temperature zraka sredinom dana dosegnuti će 27, a navečer spustiti se na ugodnih od 22 do 24°C.

U noći na subotu i sutra u prvom dijelu dana nestabilno uz čestu pojavu lokalnih pljuskova i neverina. Od sredine dana uz obalu će biti sve stabilnije dok će u zaleđu postojati šansa za lokalne neverine i pljuskove. Vjetar će biti promjenjiv i ovisiti će o lokalnim neverinima ali generalno će prevladavati slabo jugo koje će u noći na nedjelju okrenuti na slabu buru. Temperature zraka će biti neznatno niže u odnosu na petak i kretati se između 18 i 25°C.

Nedjelja će donijeti postupnu stabilizaciju vremenskih prilika uz dosta sunčanih sati. Nešto više oblaka će biti od sredine dana u zaleđu gdje postoji i mala šansa za poneki pljusak koji se kasno poslijepodne može spustiti i do dijela obale, uglavnom na jugu. Uz slabu buru, a danju na moru umjeren sjeverozapadnjak temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati se između 18 i 28°C.

More se nakon izrazitog rashlađivanja u prvoj polovici tjedna oporavilo i ugrijalo na pristojne temperature od 23 do 24°C. Kiša i slaba bura neće značajnije utjecati na njegove temperature pa se u danima vikenda ne očekuje pad već uglavnom iste vrijednosti ili stupanj više.