Kolovoz 11, 2023 261

Vikend stabilan uz obilje sunčanih sati i prosječne temperature zraka

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Anticiklonalni greben koji se ustalio nad Jadranom stabilizirao je vremenske prilike pa se ljeto postupno vraća u svoje višegodišnje okvire nakon što smo prethodnih dana imali temperature zraka niže od prosjeka, a po količini oborina mjesec kolovoz već odstupa za više od 100%.
Vikend će shodno sinoptičkoj situaciji i prognostičkim modelima donijeti stabilne vremenske prilike uz obilje sunčanih sati, a uz vjetrove stabilnog ljetnog vremena temperature zraka prijeći će prag od 30°C.

Pretežno vedro vrijeme prevladava jutros na cijelom području, a uz slab vjetar sjevernih smjerova temperature zraka su ugodne i nakon minimalnih jutrošnjih 18 do 22 tijekom jutra dosegnule su vrijednosti uz obalu od 28 do 30°C. U nastavku dana prevaladavati će pretežno sunčano vrijeme uz umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova i temperature zraka između 24 i 32°C.

I u danima vikenda pratiti će nas pretežno vedro vrijeme. Još sutra sredinom dana puhati će na moru umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a u nedjelju će vjetar oslabiti i nakon noćnog burina danju će zapuhati slab do umjeren maestral. Temperature zraka će biti slične današnjim vrijednostima i nakon jutarnjih 22 do 24 sredinom dana dosegnuti će maksimalne vrijednosti od 30 do 32°C.

Prva polovica mjeseca kolovoza je ujedno i sezona godišnjih odmora pa će vremenske prilike i toplo more biti mnogima po volji. Visoke temperature površinskog sloja mora koje se ne spuštaju ispod 26 stupnjeva i u danima vikenda će osigurati ugodno kupanje i boravak na plaži.

Valovitost će biti nešto veća na otvorenom dijelu obale Šibensko-kninske županije danas i sutra, dok će u nedjelju i na tom području valovi biti manji. Vedro vrijeme donijeti će i više vrijednosti UV index-a pa se u vremenu između 10 i 16h sati treba smanjiti izlaganje na suncu ili se adekvatno zaštititi.

djelomob1.jpg