Rujan 15, 2023 654

Vikend djelomice sunčan i ne posve stabilan

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prolaza oslabljene hladne fronte u polju malo povišenog tlaka zraka nakon pretežno vedrog i vrućeg početka tjedna jučer je uzrokovalo postupno pogoršanje vremenskih prilika uz povećanje naoblake te lokalne pljuskove koji su u zaleđu bili praćeni i grmljavine te obilnijim oborinama pa je primjerice na prostoru Bukovice lokalno palo i preko 30 litra kiše po metru četvornome.

Umjereno do pretežno oblačno i promjenjivo vrijeme uz slabe lokalne pljuskove prevladava i jutros. Radarske snimke otkrivaju da je na moru još nestabilnije pa uz pljuskove ima i pojave slabih neverina. Vjetar je sasvim slab pa je gotovo tiho, a temperature zraka se kreću između 22 i 26°C.

U nastavku dana kao i u većem dijelu vikenda prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz povremenu promjenjivu naoblaku iz koje može biti slabih lokalnih oborina i to osobito danas u prvom dijelu dana, sutra navečer te u ponovno u noći sa subote na nedjelju. Najstabilnije uz pretežno sunčano vrijeme koje će tek djelomice kvariti visoka prozirna naoblaka prevladavati će u drugom dijelu nedjelje.

Vjetar će u danima vikenda biti sasvim slab i uglavnom promjenjivih smjerova pa će more koje još ima ugodnu temperaturu za kupanje biti posve mirno. Temperature zraka nakon jutarnjih 20 stupnjeva tijekom dana popeti će se do 26 do 27, a u nedjelju koja će najviše obilovati sunčanim satima lokalno i do maksimalnih 30°

djelomob1.jpg