Travanj 16, 2018 3352 predsjednica.hr

Predsjednica od utorka svoj Ured seli u Šibenik: Posjetit će i Memorijalni centar Faust Vrančić u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović će od 17. do 19. travnja privremeno izmjestiti svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju, što će biti petnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba.

Ured predsjednice u ponedjeljak je priopćio kako će program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započeti u utorak, 17. travnja u jutarnjim satima ispred zgrade županije, gdje će zajedno sa županom Goranom Paukom i šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima. predsjednica će u privremenom uredu u zgradi Šibensko-kninske županije održati radne sastanke s predstavnicima županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima.

Osim posjete Šibeniku, Kninu, Skradinu, Kistanjama, Drnišu, Unešiću posljednji dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica će započeti susretom s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu. U nastavku jutarnjeg dijela posljednjeg dana boravka predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će otok Žirje i obići južnu bitnicu, a potom posjetiti luku na otoku Prviću. Nakon posjete Memorijalnom centru Faust Vrančić na Prviću, predsjednica će se u Tribunju susresti s ribarima i članovima Udruge za zaštitu magarca "Tribunjski tovar", te posjetiti Općinu Tisno gdje će obići postav Muzeja betinske drvene brodogradnje. Boravak u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica će završiti susretom s građanima i posjetom Općini Murter-Kornati.

djelomob1.jpg