Travanj 19, 2018 6640

Prvi predsjednik koji je posjetio otok Prvić: Kolinda Grabar Kitarović srdačno dočekana u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Posljednji dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je susretom s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu te je nazočila potpisivanju Ugovora o dodjeli na korištenje dijela bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji.


U nastavku jutarnjeg dijela posljednjeg dana boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je otok Žirje i obići južnu bitnicu, a potom Prvić Luku na otoku Prviću.

U Prvić Luci pored mnogobrojnih mještana predsjednicu su srdačno dočekali dogradonačelnik grada Vodica Stipe Bosotin, predsjednik gradskog vijeća Marin Mikšić, ravnateljica Memorijalnog centra Faust Vrančić Ivana Skočić, predsjednik MO Prvić Luke Alen Škalabrin i predsjednica MO Prvić Šepurine Danijela Antulov

-Velika nam je čast i zadovoljstvo ugostiti Vas na našem malom i lijepom otoku Prviću, otoku Fausta Vrančića – uputio je srdačne riječi dobrodošlice dogradonačelnik Stipe Bosotin tu uručio predsjednici buket cvijeća

Predsjednica se kratko zadržala i razgovarala s nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod te im obećala podršku kod promocije njihovih proizvoda u Zagrebu.

Nakon radnog ručka koji je protekao u ugodnom razgovoru s lokalnim mještanima i dužnosnicima predsjednica je posjetila Memorijalni centar Faust Vrančić te nastavila prema Tribunju.
Boravak u Šibensko-kninskoj županiji Predsjednica će završiti susretom s građanima i posjetom Općini Tisno i Murter-Kornati.

Inače, prema pričanjima mještana otoka Prvića, Kolinda Grabar Kitarović je prvi predsjednik koji je posjetio otok Prvić

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Travanj 2018 16:10
djelomob1.jpg