Travanj 20, 2018 3095

Stabilne vremenske prilike obilježiti će ovaj vikend

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pod utjecajem anticklone našla se gotovo čitava Europa pa je stabilno i pretežno vedro vrijeme mnogim krajevima vrijeme jučer donijelo gotovo ljetne temperature zraka.

U Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji jučer su temperature zraka sredinom dana dosegnule gotovo 30°C pa su u mnogim mjestima oboreni temperaturni rekordi za mjesec travanj.

Stabilne vremenske prilike obilježiti će i vikend pa se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku prozirnu naoblaku. Danas će još puhati slabi vjetrovi sjevernih i sjeverozapadnih smjerova pa će temperature za stupanj do dva biti više nego jučer i kretati se od 18 do 28°C.

Sutra i u nedjelju okretanjem vjetrova na jugozapadne i zapadne smjerove i pristizanjem svježeg i rashlađenog zraka sa mora temperature zraka će se sniziti i kretati između 12 i 21°C. Na moru će biti pojave sumaglice, lokalno magle i niske naoblake.

Pred nama je sunčan i ugodno topao vikend kojeg će mnogi iskoristiti za boravak na otvorenom i aktivnosti u prirodi, a kako su temperature mora na pojedinim lokacijama prešle 18°C vjerojatno i za prvo ovogodišnje kupanje.

djelomob1.jpg