Travanj 23, 2018 3024

Veliki uspjeh vodičkih osnovnoškolaca na Županijskom prvenstvu u šahu za mlade

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nedjelju 22.04 u prostorijama Šahovskog kluba Šibenik odigrano je Županijsko prvenstvo u šahu za mlade.


Sudjelovalo je 16 mladih šahista iz ŠK Šibenik i ŠK Primošten. Takmičari su podijeljeni u dvije skupine ispod 14 godina – kadeti i iznad 14 godina: stariji kadeti i juniori.

Antonio__Leon__Andrija.jpg

U juniorskoj konkurenciji nastupila su 3 juniora, a igralo se dvokružno. Jurica Matrošin, učenik osmog razreda i 1.juniorska ploča ŠK Primošten osvojio je prvo mjesto sa 3 poena iz 4 partija. Drugo mjesto osvojio je Frane Radak iz ŠK Primošten sa 2 poena i treće David Kuač sa 1 poenom.

Kadetski turnir u konkurenciji 13 kadeta osvojio je uzdanica ŠK Šibenik Leon Vlainić s 5 poena iz 6 partija. Drugo mjesto osvojio je Ivan Friedrich (ŠK Šibenik) također s 5 poena. Zanimljivo je da je Ivan imao svih 5 pobjeda do zadnjeg kola u kojem je izgubio od Leona i da su oba učenici Osnovne škole Vodice. Leon je do sad u nekoliko navrata bio drugoplasirani i ovo mu je prva titula i uz drugo mjesto na kadetskom turniru Hvar 2017. najveći uspjeh.

David__Jurica_i_Frane.jpg

Pobjedom nad prošlogodišnjim prvakom Andrijom Vlahovom u posljednjem kolu na treće se mjesto probio Antonio Žaja (ŠK Primošten) sa 4,5 poena.

Četvrti je Josip Friedrich koji je kao i petoplasirani Borna Potnar sakupio 4 poena, oba iz ŠK Šibenik.

Andrija Vlahov je dosta toga propustio u cajtnotima pa je tek šesti sa 3,5 poena. Slijede: 7. Mario Halužan 3 poena, 8-11 Antonio Cvetkoski, Kristijan Matković, Luka Aleksić i Ante Božučanin s 2,5 poena, 12. Gabrijel Škarić 2 i 13. Domagoj Klarić 1 poen. Po trojica prvoplasiranih osvojila su medalje, a pobjednici i lijepe šahovske knjige.

Sve pohvale zaslužuje i vrijedna nastavnica Josipa Petrić čiji učenici redovito nastupaju na turniru

djelomob1.jpg