Travanj 25, 2018 3207

Vodice domaćin IV. Kongresa hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od danas pa do 28. travnja u Vodicama se održava IV. Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem kojeg zajednički organiziraju Hrvatsko društvo za hitnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatsko sestrinsko društvo hitne medicine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda a hitnu medicinu.


Kongres je zamišljen kao niz predavanja, radionica i okruglih stolova za zdravstvene radnike koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske skrbi. Čak 400 sudionika potvrđuje da je ovaj kongres prepoznat kao jedinstvena prigoda da djelatnici hitne medicinske službe razmjenu znanja, vještine, primjene nove ideje i tehnologije koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi na izvanbolničkoj i bolničkoj razini.

Na svečanom otvorenju, danas u 16 sati, prigodnim se govorima skupu obratili dopredsjednik Kongresa Damir Važanić, mag. med. teh. predsjednica Kongresa dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med te gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med. koja je ujedno i izaslanica predsjednice Republike.

- Svake godine raste broj turista koji posjećuje našu zemlju te smo prepoznati kao renomirana turistička destinacije, a to možemo prije svega zahvaliti i našim timovima hitne medicinske pomoći koji su danas jako dobro opremljeni, brzi i efikasni. Hvala Vam što dajete sebe kako bi spasili tuđe živote pružajući im efikasnu, kvalitetnu, brzu i stručnu medicinsku pomoć – rekla je na otvorenju kongresa gradonačelnica Vodica i izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske, doktorica Nelka Tomić te zaželjela svim sudionicima kongresa ugodan boravak u našem gradu

djelomob1.jpg