Travanj 27, 2018 4812

U četverodnevni obilazak naše županije došla skupina od 30 luksuznih kamper vozila u organizaciji slovenske tvrtke Caravan

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U četverodnevni obilazak naše županije danas je došla skupina od 30 luksuznih kamper vozila u organizaciji slovenske tvrtke Caravan.

Caravanova karavana obilazi atraktivne turističke regije i o njima snima zanimljive reportaže poznate u inozemnim medijima. Karavana prvi put dolazi u Šibensko-kninsku županiju, a gostoprimstvo u promociji destinacije danas su im u Vodicama izrazili TZ Vodice, klapa Bunari i župnik župe Vodice don Franjo Glasnović.

Na Trgu Franje Tuđmana riječi dobrodošlice uz poklone i neizostavno „vodiško slako" uputila je direktorica TZ Vodice Anita Franin Pečarica, nakon čega je skupina od 90-ak slovenskih turista posjetila župnu crkvu sv. Križa Vodice čiji je domaćin bio don Franjo Glasnović te prostorije žudija u kojima im je Marko Juričev Martinev kratko prezentirao vodički pansionsku baštinu.

caravana002.jpg

Na kraju turisti su uz pratnju turističkog vodiča Ivane Perak obišli Vodice te u restoranu Šimun večerali

Spomenimo kako karavanu u svoj grad i županiju dovodi mr.sc. Ana Birin dugogodišnja suradnica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i član udruge Top kamping kvalitete koja okuplja najbolje kampove u Hrvatskoj. Cilj održavanja ovog događaja je promocija turističkih destinacija u županiji, otvaranje prema novom kamping tržištu i direktan plasman u globalnom kontekstu.

caravana018.jpg

Razvoj kamping usluge u Europi i Hrvatskoj iz godine u godinu raste. Sve je veći broj gostiju koji svoj odmor i boravak provode u kampovima, jer je zdravi život i boravak u prirodi postao novi trend i u turizmu. Sve je više suvremenih putnika s kamper vozilima opremljenim tehnološkim mogućnostima. Takva vozila danas postaju jahte na kotačima i njihova minimalna vrijednost na tržištu iznosi 60 000 eura. Da bi takve goste privukli i zadržali ih u svojoj destinaciji važno im je prezentirati kulturu, tradiciju i sadržaje koje destinacija nudi, a upravo ova županija ima čistu prirodu, nacionalne parkove i kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a.

caravana016.jpg

Ovaj jedinstveni događaj koji se po prvi put održava u Šibensko-kninskoj županiji dovodi najbolja imena iz linije kamper vozila Knaus, Laika, Dethleffs, Adria, Sunlight, koja odražavaju vrhunsku kvalitetu udobnosti i dizajna.
Smještaj vozila i boravak gostiju u danima održavanja karavane biti će upravo u Vodicama na lokaciji parkirališta "Olivia" na ulazu u grad.

caravana012.jpg

Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Travanj 2018 20:39
djelomob1.jpg