Travanj 30, 2018 2685 Šibenik meteo

Drugi dio tjedna donosi nestabilno i promjenljivo vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prolaz oslabljene fronte tijekom noći i jutros uz povećanu naoblaku donio je i slabe lokalne pljuskove. Uz slabe vjetrove promjenjivih smjerova temperature zraka se kreću od 19 do 23°C.


U nastavku dana uz okretanje vjetra na sjeverozapadne smjerove naoblaka će se raskinuti pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka kretati će se od 19 do 24°C.

Dolazak novih frontalnih poremećaja od sredine tjedna nad Sredozemljem će inicirati višednevnu ciklonu koja će se zadržavati nad srednjom Italijom i Tirenskim morem.

Sutra, za Praznika rada će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabe lokalne pljuskove. Puhati će slabi vjetrovi sjeverozapadnih, u drugom dijelu dana jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će se kretati od 16 do 23°C.

Od srijede pa do kraja tjedna zbog utjecaja ciklone očekuje nas promjenjivo i nestabilno vremensko razdoblje uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda, kišu i lokalne grmljavinske pljuskove.

U srijedu će zbog približavanja frontalnog poremećaja u sklopu sredozemne ciklone zapuhati jugu uz zatopljenje pa će se temperature zraka kretati od 16 do 26°C.

Od četvrtka pa do nedjelje puhati će slabi vjetrovi istočnih i južnih smjerova, a temperature zraka će se sniziti i kretati se od 16 do 21°C.

djelomob1.jpg