Svibanj 10, 2018 2887 Arhiva

Vodički vatrogasci pokazat će svoju spremnost na terenskoj vježbi „Traganje i spašavanje u ruševinama“ u uvali Minerska

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 11. svibnja 2018. godine u 09:26 sati Šibenskokninsku županiju pogodio je potres. Prema prvim informacijama iz Seizmološke službe Republike Hrvatske potres je bio jačine 6,2 po Richteru, sa epicentrom na području zapadno od Grada Šibenika.

Pogodio je šire područje gradova Šibenika, Vodica i Skradina pri čemu je hipocentar potresa (žarište) bio na dubini od oko 5.000 metara. Potres je imao velike posljedice u gradovima Šibenik, Vodice i Skradin, općinama Bilice, Tribunj, Primošten, Rogoznica i Unešić te na području Splitskodalmatinske i Zadarske županije. Potres se osjetio i na širem području Južne Hrvatske te dijelovima Bosne i Hercegovine. Nepotvrđene informacije govore o 27 poginulih, 70 nestalih i 95 ozlijeđenih osoba.

Sve relevantne operativne snage sustava civilne zaštite iz Šibensko-kninske županije aktivirane su i poslane u pogođena područja. Župan Šibensko-kninske županije donio je odluku da se proglasi velika nesreća.

Stožer civilne zaštite Grada Šibenika aktivirao se, kao i Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije u punom sastavu i preuzima koordinaciju operativnih snaga i sudionika sustava civilne zaštite na svojoj razini.

Ovo je na sreću scenario terenske vježbe Civilne zaštite „Traganje i spašavanje u ruševinama“ u organizaciji Šibensko-kninske županije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Šibenik, a sve u okviru Godišnjeg plana vježbi u sustavu civilne zaštite

Vježba će se održati u petak, 11. svibnja 2018. godine u vremenu od 18 do 22 sata u uvali Minerska u kanalu sv. Ante s ciljem provjere osposobljenosti i opremljenosti, te provjere planskih dokumenata i djelovanja operativnih snaga sustava civilne zaštite i ostalih sudionika.

vatrogasci.jpg

Na vježbi će sudjelovati i tim vatrogasca JVP Vodice koji je osposobljen za spašavanje iz ruševina te Gradsko društvo Crvenog križa Vodice s ravnateljicom i jednim volonterom.Pored njih na vježbi će sudjelovati Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije + ŽVOC, JVP Šibenik, Drniš i Knin, DVD Drniš, Šibenik i Perković, Opća bolnica Šibenik, DIP Šibenik i Split, ŽC 112 Šibenik, Društvo Crvenog križa Šibensko-kninske županije, Policijska uprava Šibensko-kninska, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Šibenik, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije te DUZS - DIKS (zapovjedno vozilo)

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Svibanj 2018 23:43
djelomob1.jpg