Svibanj 15, 2018 3472

Živi zdravo, budi zdrav: Sedmaši i osmaši OŠ Čista Velika učili reći 'ne' drogi i alkoholu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Osnovnoj školi Čista Velika danas je provedena II. komponenta preventivnog Projekta “Zdrav za 5“, odnosno jednodnevno prigodno događanje, koje je imalo za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom“ Reci NE alkoholu! reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću!- Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“

 

Cjelokupni program započeo je sa pola satnim interaktivnim predavanjem ciljanoj skupini učenika sedmih i osmih razreda OŠ Čista Velika s naglaskom na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola i droge, a također o prevenciji zaštite okoliša i prirode.

Po završetku predavanja u dvorištu škole od strane policijskog službenika Odjela za droge, učenicima se demonstrirao rad službenog psa za detekciju droge, nakon čega su učenici sudjelovali u praktičnom djelu nastave, radionici koja će obuhvaćati korištenje reciklabilnih materijala.
Ovaj dio preventivnog Projekta je provela policijska službenica za nadzor i planiranje prevencije u Policijskoj upravi i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša.

 

djelomob1.jpg