Svibanj 16, 2018 2882

Održana međuresorna vježba Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti "Sigurnost 18".

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova organizirala je međuresornu vježbu Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti "SIGURNOST 18", koja se održala u srijedu, 16. svibnja 2018. godine.

Glavni cilj vježbe je provjera zajedničkog djelovanja na terenu te spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi požarne sezone 2018.

Scenarij vježbe se temelji na simulaciji požara na prostoru Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (5 šumskih požara), spašavanju unesrećenih iz željezničke nesreće na teško pristupačnom terenu, sanaciji nesreće s opasnom tvari, organizaciji prijevoza snaga za gašenje šumskih požara na otoke uz potporu Hrvatske ratne mornarice te traganja i spašavanja za izgubljenim turistima.

U terenskom dijelu vježbe "SIGURNOST 18" sudjelovali su djelatnici DUZS-a, MORH-a, MUP-a, HZHM-a, HCK-a, HGSS-a, pripadnici Vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Karlovačke županije, pripadnici civilne zaštite te drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti.

U Pristegu, općina Stankovci održao se pokazni dio vježbe gašenja požara otvorenog prostora –gašenje požara zemaljskim vatrogasnim snagama, protupožarnim zrakoplovima te desantiranje i izvlačenje vatrogasaca.

Na vježbi je sudjelovao i tim Crvenog križa Vodice kojeg su činili 4 volontera i ravnateljica Marijana Biluš

ckpristeg (4).jpg

ckpristeg (3).jpg

 

ckpristeg (2).jpg

ckpristeg (1).jpg

djelomob1.jpg