Svibanj 25, 2018 4041

Mališani Dječjeg vrtića Tamaris na edukativnoj šetnji po vodičkoj Gradskoj tržnici

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros su mališani Dječjeg vrtića Tamaris bili na edukativnoj šetnji po vodičkoj Gradskoj tržnici koju je organizirala Komunalna tvrtka Leć u sklopu projekta Vrtići i škole na tržnicama kojem je cilj stvaranje navike odlaska na tržnicu od najmlađih dana i redovno korištenje domaćih svježih proizvoda u prehrani.


Kroz obilazak tržnice predškolci su se upoznali s važnošću zdrave prehrane i svježeg sezonskog voća i povrća, saznali su zašto tržnicu zovemo trbuhom grada te odakle takvi proizvodi dolaze nama na stol.

"Smisao ove akcije je i da se naši najmlađi upoznaju s prodavačima na tržnici koji su neki od njih i proizvođači domaćeg voća i povrća. I naravno da potaknu svoje roditelje, bake i djedove da navrate na tržnicu kupovati domaće proizvode" – rekao nam je Stanko Birin, dir. tvrtke Leć

Komunalna tvrtka Leć djeci je darovala, za trajnu uspomenu i poticaj takvom razmišljanju, slikovnice Šetnja tržnicom, izdane u nakladi Udruge hrvatskih tržnica, čiji je jedan od članova i izdavača slikovnice vodičko Komunalno društvo, s idejom da se na prilagođen i rasterećen način djeci omogući učiti o zdravoj hrani i ljudima koji ju proizvode.

Uz slikovnicu je priložena i društvena igra zamišljena kao zabavan put do tržnice na kojem se može svašta neočekivanog dogoditi, ali uvijek završi ukusnim i zdravim objedom.

djelomob1.jpg