Svibanj 25, 2018 3470

Dječji vrtić Tamaris aplicirao na projekt „Veliko Srce“ u sklopu Europskih fondova za demografsku obnovu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dječji vrtić Tamaris aplicirao je na projekt pod nazivom Veliko Srce u sklopu Europskih fondova za demografsku obnovu.

Ovaj projekt ima 2 cilja; prvi je produljenje boravka koji bi išao na ruku roditeljima koji rade smjenski rad, odnosno popodne. To znači da bi djeca mogla ostati do 20 sati, a sukladno potrebama i pedagoškim standardima. Na produljeni boravak imala bi pravo sva upisana djeca, a ako bi bilo interesa za ovakvim boravkom van vrtićkih kapaciteta onda bi se tek posezalo za pismenim potvrdama roditelja o smjenskom radu.

Drugi cilj projekta je oformljavanje grupe za djecu sa posebnim potrebama u terminu od 14,30 -17, 30 sati.

“Ono što nam je bila želja je da djeca sa posebnim potrebama dobiju kvalitetnu i stručnu skrb. Kada bi ovaj projekt prošao, zaposlili bi stručni kadar; logopeda i defektologa koji bi onda mogli utjecati i na bržu dijagnozu i općenito uspješnije suočavanje sa problemima. Također bi i roditelji lakše dolazili do informacija o određenim dijagnozama, bolestima i stanjima koje, na žalost nisu lako dostupne, a trebale bi biti”, govori nam Tina Valerija Storić, ravnateljica vrtića.

Saznajemo i to da bi se stvaranjem ove grupe rasteretile i postojeće, jer po pedagoškim standardima i pravilima, broj djece u grupi mora se smanjiti za određeni broj ako je u njoj dijete s posebnim potrebama.

1W3A2988 (Custom).jpeg

“Nipošto nije namjera djecu sa posebnim potrebama izolirati, već naprotiv, pružiti im priliku za integraciju, a to bi postigli svakodnevnim poklapanjem termina nekoliko sati sa ostalim grupama te integriranje u postojeće grupe uz pomoć stručnog tima”, objašnjava nam ravnateljica Storić.

Općenito, u Tamarisu se nadaju pozitivnom odgovoru koji bi se trebao saznati najkasnije do rujna, odnosno početka nove pedagoške godine. Kada bi prošao, došlo bi, uz defektologa i logopeda, do zapošljavanja i novih odgajatelja, ali i čistačica.

“Smatramo da imamo izgledne šanse da ovaj projekt prođe, a čim saznamo rezultate projekta, javnost će odmah o tome biti obaviještena”, zaključuje ravnateljica Storić.

djelomob1.jpg