Svibanj 26, 2018 6196

Po treći put u Vodicama: Više od 100 vježbača sudjelovalo na nacionalnom projektu Aktivna Hrvatska

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Više od 100 vježbača sudjelovalo je danas na nacionalnom projektu Aktivna Hrvatska koji se po treći put održao u Vodicama, a upravo je nama čast pripala da budemo prvi grad iz kojeg započinje ovogodišnji projekt.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije i najbolji aktualni vaterpolski trener svijeta Ivica Tucak osobni je izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović na ovom treningu.

Vježbačima se obratila Gradonačelnica Grada Vodica, doktorica Nelka Tomić, inače velika pobornica sporta, vježbanja i zdravog načina života.

"Jako sam ponosna što ovaj projekt započinje baš u Vodicama. Cilj ovog projekta je da budemo što više fizički aktivna nacija, kako bi bili sretniji, zadovoljniji i zdraviji. Kao liječnik mogu poručiti da je fizička aktivnost najbolja prevencija protiv kroničnih, kardio vaskularnih i ostalih bolesti. Zato ovom prilikom pozivam sve svoje sugrađane da posebno posvetu pažnju svom zdravlju i da budu fizički aktivni, jer je to uz zdravu prehranu odlična garancija da budemo sretni i zdravi“ – poručila je gradonačelnica dr. Nelka Tomić

Na treningu u Vodicama Aktivna Hrvatska predstavlja suradnju sa Zakladom Hrvatska za djecu kroz projekt Sport za sve. Vježbači na info pultu Hrvatske liječničke komore mogli su izmjeriti indeks tjelesne mase i dobiti besplatne savjete

1W3A3161.JPG

Trening se održao pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i Ivana Antunovića, a u timu su i Lukrecija Dragić, Jana Pavlović, Borna Butijer i Goran Kontić.

Voditeljica programa je Lorena Nosić. Sve vježbače darivali su partneri projekta. Generalni partner HEP darovao je majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela – vodu Vašeg srca, najbolji sportaš u gradu Decathlon daruje lopte.
Merkur osiguranje pripremio je zdravi Merkur smoothie nakon treninga.Partneri projekta su poliklinike Affidea i Vaš pregled te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera i Valamar Argosy hotel iz Dubrovnika.

Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Svibanj 2018 21:34
djelomob1.jpg