Svibanj 31, 2018 4314

Na jesen nastavak radova na uspostavi prometnog koridora prema hotelskim kućama na poluotoku Punta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jedan od najvećih prometnih problema Vodica, nepostojanje odgovarajuće prilazne ceste za turističke autobuse do poluotoka Punta na kojem se nalazi istoimeni hotel s depadansama, nekoliko manjih hotela i ugostiteljskih objekata trebao bi biti riješen nakon turističke sezone.

Naime, sadašnjom odlukom Gradskog vijeća tokom ljetne sezone dozvoljava se prometovanje autobusa rivom u suprotnom smjeru za poluotok Punta, svakodnevno uz pojedinačni prethodni dogovor s prometnim redarom.

Rješenje pristupnog puta do poluotoka Punta je proširenje ceste koja spaja ulice Grgurev Ante Kukure i Blata. Za taj projekt Grad Vodice osigurao je 900 000 kuna u što je uračunat i otkup zemljišta za proširenje.

Iz Grada Vodica saznajemo kako zbog kašnjenja lokacijske dozvole i početka turističke sezone radovi se nastavljaju na jesen kada bi konačno trebao biti riješen taj prometni problem.

Spomenimo, hotel Punta izgrađen je davne 1969. godine bez prilaznog puta kojim bi do hotela mogli prometovati autobusi.

U planovima nekadašnje mjesne zajednice sedamdesetih bio je projekt izgradnje prijeko potrebne prometnice iz pravca Blata, sa zapadne strane poluotoka Punta, za što je trebalo otkupiti privatna zemljišta, međutim od te realizacije nije bilo ništa.

djelomob1.jpg