Lipanj 04, 2018 5560

Snima se prilog o vodičkoj tržnici i ribarnici kao jednoj od najboljih ostvarenja suvremene hrvatske arhitekture

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Hrvatska radio televizija u suradnji s Project 6 studiom i Udruženjem hrvatskih arhitekata radi na novoj dokumentarnoj seriji o najboljim ostvarenjima suvremene hrvatske arhitekture prema nagradama UHA koje se održavaju svake godine.


Projekt Vodičke tržnice i ribarnice, autora Dinka Peračića osvojio je godišnju nagradu „Vikotor Kovačić“ za najkvalitetnije rješenje na području cjelokupne arhitekture za 2015.

Tim povodom redatelj Željko Sarić, snimatelj Viktor Sarić te scenarist Goran Bukovčan posjetili su ovih dana Vodice kako bi snimili prilog o vodičkoj tržnici

„Svaka epizoda prati nominacije u tekućoj godini. Kako su za nagradu Vikor Kovačić za 2015. godinu bili uz vodičku tržnicu „Pogon mrijestilišta u Ninu“ te „Muzej Vučedolske kulture“, prilog iz Vodica će trajati oko 15 minuta, a epizoda će biti prikazana na HRT-u u proljeće 2019. godine“ – rekao nam je scenarist Goran Bukovčan

1W3A4448.jpg

Serija će se snimati na preko 40 lokacija u Hrvatskoj te pratiti najbolja ostvarenja Hrvatske arhitekture

„U dijelu iz Vodica o svom ostvarenju govorit će autor Dinko Peračić te Stanko Birin, dir. tvrtke Leć, koja upravlja tržnicom, koji je stao iza ovog projekta, želio da se ostvari originalna arhitektonska vizija kako bi Vodice dobilo prepoznatljivu tržnicu“ – zaključio je Goran Bukovčan, scenarist serije te se na kraju zahvalio našem sumještaninu Šimi Strikomanu na pomoći prilikom realizacije vodičkog dijela ove serije.

djelomob1.jpg