Lipanj 14, 2018 5158 Ilustracija / Pixabay

Donesena Odluka o obveznoj sterilizaciji pasa i mačaka

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Više od 30 -ak gradova i općina u Hrvatskoj dosad je donijelo ili je u postupku donošenja odluke o obaveznoj kastraciji svih pasa i mačaka na svojim područjima

Novi zakon o zaštiti životinja, donesen krajem prošle godine, sad prvi put jedinicama lokalne samouprave omogućava da odrede način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka na svom području.

Tako je Gradsko vijeće Grada Vodica na svojoj 8. sjednici donijelo Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Ovom se Odlukom uređuju minimalni uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca koje im njihovi posjednici moraju osigurati, način kontrole njihovog razmnožavanja te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na čitavom području Grada Vodica.

Grad Vodice na čitavom svojem području, ovom Odlukom propisuje trajnu sterilizaciju kao obvezan način kontrole razmnožavanja, sukladno članku 62., stavak 5. Zakona o zaštiti životinja.

Nadzor nad ovom odlukom provodi komunalno redarstvo, a u svom postupanju, komunalni redar je ovlašten zatražiti pomoć policijskih službenika ukoliko se prilikom provođenja nadzora ili izvršenja rješenja opravdano očekuje pružanje otpora.

Za nepoštivanje ove odluke slijedi novčana kazna

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Lipanj 2018 17:11
djelomob1.jpg