Srpanj 05, 2018 2685

Predstavnici Malteških vitezova iz Beča donirali ortopedska pomagala Crvenom križu Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Malteški red danas se prije svega bavi medicinskom i socijalnom pomoći, te humanitarnim intervencijama. Do danas je Red razvio bolničku i humanitarnu aktivnost u više od 110 zemlja. Korisnici malteškog reda , osobe s posebnim potrebama i njihovi asistenti ljetuju u Vodicama, stoga su posjetili Gradsko društvo Crvenog križa Vodice i uručili vrijednu donaciju. Donacija se odnosi na ortopedska i medicinska pomagala.

 

"Drago nam je što su naše društvo prepoznali kao vrijednog partnera za suradnju. Najiskrenije se zahvaljujemo na vrijednoj donaciji našem društvu Crvenog križa Vodice." - poručila je Marijana Biluš, ravnateljica Crvenog križa Vodice

Ivanovci ili Hospitalci (Lat. Iohannites, u Hrvatskoj još i Božjaci), danas Malteški Red, rimokatolički je viteški red nastao u Jeruzalemu potkraj 11. stoljeća, a osnovao ga je blaženi Gerard.

Glavna svrha mu je bila pomagati bolesnima. Ime je dobio po prvom samostanu u Jeruzalemu kraj crkve sv. Ivana Krstitelja.

Suvereni viteški malteški red ima diplomatske veze s 104 zemlje i stalni je promatrač u UN-u, UNESCO-u, Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Organizacije za poljoprivredu i hranu (FAO), ima predstavnike u Vijeću Europe, te ambasadora u Europskoj uniji.

ckmaltez (2).jpg

 

djelomob1.jpg