Srpanj 08, 2018 5088

Obilježena 27. obljetnica 1. A satnije 113. Šibenske brigade

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na dostojanstven način obilježena je 27. obljetnica 1.A satnije 113. brigade. U marijanskom svetištu u crkvi Gospe Vrpoljačke, misu zadušnicu za prvog zapovjednika 113. brigade Antu Ljubičića i branitelja iz redova 1.A satnije Radu Petkovića –Bepinu, predvodio je vrpoljački župnik don Ante Omazić.


Nakon mise pripadnici 1. A satnije položili su vijence i zapalili svijeće na grobove Ante Ljubičića i Rade Petkovića-Bepine, a don Ante dao je odrješenje za njihove duše.

Ovom prigodom pripadnici 1.A satnije izradili su spomen ploču za svog suborca Radu Petkovića –Bepinu koju je donirao kamenoklesar Marjan Gverić iz Knina.

Ispred kipa Blažene Djevice Marije –Gospe od okova, odana je počast i položeni su vijenci za sve poginule hrvatske branitelje i za sve poginule i umrle pripadnike 1.A satnije.

Vijence su položili brigadir Željko Nakić u ulozi izaslanika ministra obrane Damira Krstičevića, brigadir Ivan Vukić-Niper, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, brigadir Ivan Beljan, Ivan Bačić zapovjednik 113. brigade i bivši zapovjednici postrojbi Zdravko Bošnjak, Luigi Kanjer i Josip Jukica.

Vijence su također položili udruga 1.A satnije 113. brigade i udruga SJP Jastrebovi iz Šibenika. Ispred kipa Blažene Djevice Marije –Gospe od okova, napravljena je zajednička fotografija svih nazočnih pripadnika i bit će poslana ratnom zapovjedniku 113. brigade generalnu Milivoju Petkoviću u Hag.

Slavlje je nastavljeno uz prigodan domjenak u gostionici kod Barba Tome u Vrpolju, gdje je predsjednik udruge 1.A satnije Dragan Toljan –Tetejac uvaženim gostima uručio prigodne poklone i zahvalnice.Pripadnici 1.A satnije 113.brigade tradicionalno se okupljaju svake godine kako bi se prisjetili svojih poginulih suboraca i podsjetili na ulogu svoje postrojbe u obrani Hrvatske.

Tekst i foto:Marko Ledenko-Mane

djelomob1.jpg