Srpanj 14, 2018 13486

ČUDO POTRAGE ZA IZGUBLJENIM DJEČAKOM

Ivan Jozanović Šaci trosatnu dramu riješio u 15 minuta: "Unutarnji glas kazao mi je neka krenem i navodio me kuda da idem"

Ivan Jozanović Šaci na mjestu pronalaska dječaka Ivan Jozanović Šaci na mjestu pronalaska dječaka
Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Potraga za dječakom s Downovim sindromom koji se jutros udaljio iz svog apartmana digla je na noge cijelu Srimu. Plaže i ulice su preplavili policajci i HGSS-ovci, pretraživao se svaki ćošak, njegove slike kružile su društvenim mrežama, a tri sata, koji su jutros djelovali kao godine, nije bilo nikakve informacije. Dramatičan scenarij nešto prije 13 h prekinuo je Ivan Jozanović Šaci – bacio je pregaču, ostavio posao, sjeo na motor i gotovo u trenu pronašao dječaka dva kilometra dalje.

 

 

- Od prvog trena kad sam krenuo znao sam da ću ga naći, započeo je Šaci priču…

Ističe, čudne su to okolnosti bile. Prvo je primijetio pojačanu aktivnost policije, a kad je saznao o čemu se radi, gužva na poslu spriječila ga je da krene odmah.

- Nakon tri sata od nestanka, vidio sam i HGSS-ovce. Rekao sam tada, ženo izbori svoje kol'ko možeš sama, ja ga moram ići tražiti. Sjeo sam na motor i krenuo tražit među kućama. Ali, da je među kućama, netko bi ga već našao. Izašao sam na autobusnu stanicu i krenuo prema magistrali i makadamskom putu. Sreo sam nekog dečka i rekao da je vidio da su tim putem već krenuli policajci. Tada sam doslovno zavapio Bogu da mi pokaže pravac i čvrsto vjerovao. Ispred mene je bila druga makadamska cesta prema repetitoru, a ja sam cijelo vrijeme stajao nogama na motoru da imam što širi pogled. Kod repetitora na jednoj gomili ugledao sam nešto plavo, uočio plavu kapicu… Ko' prut sam se tresao, kroz suze nam je ispričao.

Dječak je bio dehidriran, uplakan i pod šokom, ali nije bio ozlijeđen.

- Rekao sam mu mali, dobro je! Idemo mami! Kad sam spomenuo mamu, sreća ga je obasjala. Od tresa i uzbuđenja nisam u stanju ni policiju zvati, mobitelom sam jedva upravljao i nekako uspio nazvati ženu da ih odmah obavijesti, kazao je i dodao da samo se čudom može nazvati takav epilog.

Kaže, animirao je dječaka sve do dolaska policije, a svoju je humanost u kriznoj situaciji pokazalo mnogo Srimara. Među njima je bio i Leonardo Grubelić kojeg je trosatna potraga na biciklu navela na isti put svega desetak minuta nakon.

- Prošao sam sve makadame prema Jadriji i Haciendi i ostao mi je još samo taj put. U ovoj akciji zasigurno da mi je pomoglo poznavanje Srime i puteva. Hipersenzibilan sam kad su djeca u pitanju… Da čovjek smije zaplakati ispred njega, plakao bih od sreće!, kazao je Leonardo Grubelić, inače planinar koji je već pomagao u akcijama prijateljima iz HGSS-a.

Službe ističu da se ne sjećaju kad su tolikom brzinom okupili toliko djelatnika. Humanost je još jednom pobijedila.

Tags
djelomob1.jpg