Srpanj 21, 2018 5323

PUNTA - BRISTAK, VRUJE, DJEČJA LAGUNA: Nastavlja se uređenje vodičkih plaža

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Priprema se 3D vizualizacija projekta od Plave plaže do Bristaka, objavljen je natječaj za treću fazu radova na Vrujama, a dio šesterokuta prilagodit će se najmlađima.

Trenutno je u izradi 3D vizualizacija projekta od Plave plaže do Punte-Bristaka. Projekt već postoji kao 2D

- Također, izrada takve vizualizacije bit će dio dokumentacije koju spremamo kako bi se aplicirali na EU fondove za koje smo se već predbilježili. Naime, prvi na Jadranu imamo takav projekt s višestrukom ulogom – uređenje uz obranu od poplava i podizanja mora, kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo. 20180706_085731_001[1].jpg U prvoj dionici radova na kamenim šesterokutima formirane su male pješčane uvale za djecu, a nedavno je postavljen i most između dva mula. - Prostor unutar mula planiran je da bude nekakav mini zabavni park, odnosno laguna za djecu gdje bi ih roditelji lakše nadzirali. Dogodine ćemo ju nadopuniti toboganom na napuhavanje o kojem će Grad voditi brigu bez naplate. S trećom fazom radova na plaži Vruje trebali bi krenuti sredinom listopada. DJI_0042.jpg - U četvrtak je otvoren novi natječaj. Ponuda prvog ponuditelja prelazila je planirana odnosno osigurana sredstva, dok ponuda drugog ponuditelja nije bila sukladna Dokumentaciji o nabavi, objasnio je Lugović. Podsjetimo, Treća faza koja predviđa arhitektonsko oblikovanje i opremanje plaže ukupne razvijene duljine 572 m, korisne površine 6509 m², izgradnju bazena unutar plaže površine 1471 m² te uređenje akvatorija plaže 11060 m², trebala bi započeti odmah po završetku božićno-novogodišnjih blagdana kako bi bila spremna do početka nove turističke sezone.
Do sada su uređene dvije cjeline, obalni dio od sitnijeg materijala te vanjski plato sa unutarnjim bazenom od betonskih elemenata i obloge, a procijenjena ukupna vrijednost projekta iznosi oko 15 milijuna kuna.

djelomob1.jpg