Srpanj 22, 2018 7910 Šibenik meteo Šibenik meteo

Vodice dobile autonomnu sondu za mjerenje temperature mora

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prošli tjedan članovi udruge Šibenik meteo u Vodicama su postavili sondu za mjerenje temperature mora koja u prosjeku svakih 15 minuta izmjerene vrijednosti šalje na server i portal ŠM, a podaci se mogu pratiti OVDJE


Bova sa mjernom sondom usidrena je na plaži kod novosagrađenog i velebnog hotela Olympia Sky, koji je osigurao i svu potrebnu infrastrukturu za rad opreme dok je sam projekt realiziran sredstvima koje je Grad Vodice osigurao za rad udruge u 2018 godini.

Ovo je 6 automatska sonda za mjerenje temperature mora i Krke u sustavu ŠM, a za razliku od prethodnih kojima je neophodno potrebna infrastruktura sa kopna, odnosno žičano su spojene sa vanjskim odašiljačem.

Ova u Vodicama je potpuno autonomna, napaja se sa sunčevom energijom koju prikuplja putem vlastitog solara, a izmjerene vrijednosti šalje WI-FI vezom na server i inovacija je člana udruge Šibenik meteo, Marina Brajkovića.

Ista udruga tijekom ovog ljeta ima u planu postavljanje još nekoliko ovakvih sonda uz obalu i na otocima šibenskog arhipelaga.

smbova.jpg

djelomob1.jpg