Srpanj 25, 2018 4619

Milenijska fotografija u čast izborniku viceprvaka: Zlatko Dalić na konju, slavodobitno ujahao u Livno s visoko podignutim rukama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Svakom utakmicom, svakom pobjedom na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatske nogometne reprezentacije, uz senzacionalno veselje u cijeloj Hrvatskoj, veselilo se i u Livnu, rodnom gradu izbornika Zlatka Dalića.


Nakon veličanstvenog dočeka Hrvatske reprezentacije u Zagrebu, kada se cijela Hrvatska, te navijači iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja svijeta, slila u Zagreb i pretvorila u jedno veliko zajedničko vatreno srce, danima se priprema svečani doček Zlatku Daliću u njegovom rodnom Livnu.

Zbog svoje osobnosti, dobre duše, domoljublja i zajedništva kojima je nadahnuo svoje igrače, u cijelom narodu zavladalo je takvo ozračje. Postao je omiljen i dobrodošao gost gdje god se pojavljuje.

Stoga niti malo ne čudi na svečanom dočeku snimila se Milenijska fotografija u čast Zlatku Daliću.

Šime Strikoman osmislio ju je kao velebnu scenu dimenzija: 63x 75 metara, koja je na stadionu Zgona, ispunila oko 5 000 ljudi.

Simbolički, na slici, Zlatko Dalić na konju, slavodobitno je ujahao u Livno s visoko podignutim rukama u kojima drži nogometnu loptu i trofej Svjetskog nogometnog prvenstva.

Livanjski divlji konji, zaštitni su znak visoravni podno Cincar planine, pa zašto u priči o pobjedniku, ne ispričati priču o ljepoti njegovog rodnog kraja.

Željka Bitenc

djelomob1.jpg