Srpanj 26, 2018 3244

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira izgradnju novog dječjeg vrtića u Vodicama s 1.2 mil. kuna

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor o sufinanciranju izgradnje novog dječjeg vrtića u Vodicama.

Grad Vodice je za izgradnju novog dječjeg vrtića na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada koje se nalazi u Doćinama u užem središtu Vodica, ukupne površine 3217 m², pripremio svu potrebnu dokumentaciju i dobio građevinsku dozvolu te osigurao potrebna sredstva za prvu fazu izgradnje u Gradskom proračunu. Projekt je odlučilo sufinancirati i navedeno Ministarstvo s 1.200.000,00 kuna. Prema projektu sam objekt trebao bi biti veličine 2474 m² bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde suvremenih predškolskih ustanova.

Spomenimo, procijenjena vrijednost vrtića je viša od 20 milijuna kuna. Grad Vodice se nadao taj problem riješiti prijavom na raspisan natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i dobivanjem novca iz europskog fonda, ali jedan od kriterija za dobivanje tih sredstva je da grad ima manje od 5000 stanovnika. Budući da Vodice prema posljednjem popisu stanovništva imaju nešto više od 8000 žitelja, nije ušao u odabir za sufinanciranje te je zbog toga Grad Vodice išao u kreditno zaduženje za izgradnju vrtića.

Također, u tijeku je nastavak energetske obnove i uređenja ravnog dijela krova matične zgrade jedinog vodičkog dječjeg vrtića u koji Grad Vodice kontinuirano ulaže posljednje dvije godine. Do sada je završena sanacija kosih krovnih ploha koje su bile dotrajale i čijom obnovom je riješen najproblematičniji dio dnevnog boravka. Ti su radovi stajali 790.000,00 kuna bez PDV-a. Sada slijedi III faza radova na ravnom dijelu krovišta čime će se značajno poboljšati energetska svojstva zgrade i omogućiti ušteda potrošnje energije za grijanja i hlađenje.

Nakon što je Grad Vodice proveo javni natječaj, za izvođača radova III faze obnove i uređenja odabrano je Trgovačko društvo Inovator d.o.o. iz Šibenika, a procijenjena vrijednost radova iznosi 441.000,00 kuna bez PDV-a.

djelomob1.jpg