Srpanj 27, 2018 4784

Župljani Čiste Velike proslavili blagdan sv. Ane, zaštitnice mjesta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Svečanu misu u koncelebraciji više svećenika iz susjednih župa i župnika fra Josipa Grgić, predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Euharistijsko slavlje uveličali su krizmanici kojima je biskup podijelio sakrament Svete Potvrde.


Poseban dan bio je u župi Čista Velika. U Domovinskom ratu do temelja uništena, danas je posvećena novo-izgrađena, dostojanstvena , divna poput imena svetice zaštitnice, župna crkva sv, Ane. Blagoslovio ju je šibenski biskup Tomislav Rogić u koncelebraciji dvadesetak svećenika i župnika domaćina fra Josipa Grgića.

Ratovi su razarajuće pošasti, ali sve zlo koje je uništilo gradove, nemoćno je kada ljude pokreće ljubav prema rodnog grudi.

Upravo je ljubav vratila stanovnike u Čistu Veliku. Izgradili su školu, crkvu i novu sportsku dvoranu. Važne oaze za obnovu duha i tijela.
Edita i Šime Strikoman, baš zbog ljubavi prema ljudima, sa zadovoljstvom su prihvatili poziv predsjednika mjesnog odbora Čiste Velike Vedrana Biluša i Udruge Motus, snimanjem milenijske fotografije ispred crkve ljepotice, te sačuvali ovaj dan za sjećanje, svim novim generacijama vjernika ovoga kraja.

Podršku događaju pružili su vatrogasci JVP Vodice, predvođeni legendom vatrogastva u Vodicama na dizalici, Matom Udovičićem.

Upravo zbog svih ljudi koji se svetoj Ani klanjaju, koji poznaju dobru, karizmatičnu dušu biskupa Rogića, ovo svjedočanstvo o blagoslovu crkve, rijedak trenutak današnjice, završit ćemo biskupovim riječima s današnje svečanosti:

"Slušali smo kako Ezra i Nehemija okupljaju narod na slušanje Božje Riječi i grade novi Hram koji će biti znak trajne Božje nazočnosti među svojim narodom. To nam i znači crkva – to nam znači oltar – da je Bog, po svom obećanju s nama do svršetka svijeta – da radost Gospodnja bude i naša jakost,..."

Napisala Željka Bitnec

Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Srpanj 2018 00:23
djelomob1.jpg