Kolovoz 26, 2018 3978 Rudinapress Hrvoslav Pavić / Rudinapress

Glazbarska kužina u Pirovcu

Vodički glazbari pripremili veprovinu s njokama i osvojili žiri: Za nagradu dobili pršut

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pobjednik osmog po redu glazbarskog natjecanja u kuhanju koje se održalo sinoć u Pirvocu je Vodiška glazba iz Vodica, čiju je veprovinu s njokima stručni žiri pod ravnanjem maestra Šibenske narodne glazbe Damira Marušića proglasio najboljim od svih pripremljenih jela. A konkurencija je ove godine bila uistinu jaka. Uz domaćine Puhački orkestar Pirovac koji su ujedno i organizatori, u pripremanju divljači i brudeta natjecali su se SHŽ Zagreb, Gradski puhački orkestar Gospić, KUD Hartić-Tisno, Puhački orkestar Mrzlo Polje, Vodička glazba i Puhački orkestar Primošten. – prenosimo s portala Rudinapress


– Vodiško jelo od divljači “prasac na zeca” spremali smo po tradicionalnoj recepturi, a tajna uspjeha je tajna, tako da je nećemo otkriti – izjavio je nakon proglašenja pobjednika Antonio Čorić, koji je dirigirao kuhanje pobjedničkog kotla.

Kao najbolji kuhari među glazbarima Vodičani su osvojili pršut, Gradski puhački orkestar Gospić čiji je veprovina s njokima zauzela drugo mjesto nagrađen je plamenikom, dok je trećeplasirani Puhački orkestar Primošten dobio gradele. Iako pobjednici, Vodičani su izrazili negodovanje ovakvom podjelom nagrada. Bilo bi poštenije, smatraju, da su drugoplasirani dobili moršu za pršut, a trećeplasirani nož, pa da se sve tri nagrade odmah mogu i realizirati.
Cijelu fotogaleriju natjecanja pogledajte na portalu Rudinapress

djelomob1.jpg