Kolovoz 28, 2018 6758

TURISTIČKI PROGRAM VJERNOSTI

Vodice zvone Norveškom zahvaljujući Lisi Skaret

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Turistički se mozaik sastoji od tisuću kockica te je svaka važna, koliko god bila mala. Jedna od njih je i Program Vjernosti kojim se vodička turistička zajednica zadnjih godina javno i službeno zahvaljuje svojim dugogodišnjim gostima sa simboličnim poklonima i znakom pažnje. Danas je na redu bila Lisa Skaret koja je prava promotorica vodičkog kraja.

 

Norvežanka Lisa Skaret u Vodice je prvi put stigla 1977. raditi kao turistički vodič. Šest je godina ovdje živjela sve od ožujka pa do početka listopada.

- Život me nakon toga odveo u Cipar… No, 2000-te godine srela sam novinarku s nacionalnog radija koja me pozvala u studio kako bi pričala o svom iskustvu Hrvatske i Vodica. Priča se satima razvukla… Slušatelji su me počeli dozivati, stigle su brojne poruke, priča nam Lisa koju su danas posjetom iznenadile direktorica vodičkog TZ-a Anita Franin Pečarica i gradonačelnica Nelka Tomić.

Te se godine s obitelji i prijateljima odlučila uputiti ovdje. Sletjeli su u Italiju gdje su odlučili iznajmiti automobil do Vodica.

- Kad smo stigli dočekali su nas mir i prekrasni ljudi, prisjetila se te dodala da otada neprekidno dolaze barem jednom do tri puta godišnje.

A vraća se upravo u apartmane čovjeka kojeg je upoznala još 1979. godine.

- Kad smo se prvi put sreli, tad su još odvijale Mediteranske igre u Splitu. Turistička je zajednica nju i još nekolicinu vodiča smjestila kod nas. Vodice joj duguju brojne zasluge, istaknuo je Milan Milanović, privatni iznajmljivač aludirajući na to da je norveški sindikat kupio apartman za svoje članove posade aviona koji se ovdje izmjenjuju cijelu godinu.

Tu Lisinom vodičkom promoviranju nije kraj. Brojne je ovdje uputila i uputit će.

- Jučer sam prijatelje odvela u Nacionalni park Krka, a oni su mi kazali kako ništa ljepše prije nisu vidjeli. Zaključili smo da je tako lako zaljubiti se u ovaj kraj koji volim i zbog vaših ljudi – tako ste iskreni i opušteni. Nekad nam se mišljenja ne podudaraju, ali sve je to život, kroz smijeh, ali i suze radosnice zaključila je ova 66-ogodišnja turistkinja.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 28 Kolovoz 2018 23:10
djelomob1.jpg