Kolovoz 29, 2018 3369 Mirsad M.

Polaganjem cvijeća i svijeća na grobove vodičkih heroja obilježena tužna jedanaesta obljetnica kornatske tragedije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ove se godine obilježava jedanaesta tužna obljetnica kornatske tragedije u kojoj su živote izgubila dvanaestorica hrabrih vatrogasaca. Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima, ne samo njihovih najmilijih, već i svih Vodičana.


Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga te prijatelji iz DVD-a Vukovar danas su položili cvijeće i svijeće na grobove vodičkih heroja koji su stradali na otoku Kornatu, te na grob Gordana Alfireva, osnivača i dugogodišnjeg tajnika DVD-a Vodica

foto (25).jpg

Na samu godišnjicu tragedije, 30. kolovoza, Grad Vodice s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom i Javnom vatrogasnom postrojbom Vodice organizira posjet mjestu stradavanja na Kornatima gdje će biti održana komemoracija i molitva za poginule.

Polazak brodom DIDA FRANE je s vodičke rive u 7.30 sati.

Spomenimo kako će 11. memorijalno humanitarni malonogometni turnir OVO NIJE KRAJ posvećen hrabrim ljudima održati u nedjelju, 2. rujna, na rivi ispred Stare škole s početkom u 18. sati.

Uz organizatore i domaćine Turnira, MNK Heroji 2007, zaigrat će malonogometni klubovi: Jezera, Crnica, Gauni, Murter i Primošten.
Prodavat će se i lampioni sjećanja od kojih je prihod namijenjen za humanitarne svrhe, a u nebo će se puštati u 21 sat.

Foto: Mirsad M.

djelomob1.jpg