Rujan 04, 2018 4215

REALIZACIJA 'SIGURNOG DVORIŠTA' KRAJEM GODINE

U novu pedagošku godinu krenulo je 265 mališana, 51 na listi čekanja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U ponedjeljak je počela i nova pedagoška godina u dječjem vrtiću u Vodicama. S ruksacima na leđima, naši mališani krenuli su, više – manje, hrabrim koracima u stjecanje novih prijatelja, znanja i vještina. Ostati kod kuće ili potražiti 'baka servis' morat će 51 mali Vodičanin koji je ostao ispod liste.

 

U ovoj pedagoškoj godini u dječjem vrtiću Tamaris sve skupa je 265 djece (troje manje nego lani), dok je na listi čekanja je ostalo 51 dijete (jedno više). Od toga za cjelodnevni program 18 (s četiri zahtjeva oba zaposlena roditelja) te 29 za jaslički program (s 12 zahtjeva oba zaposlena roditelja.

- Broj upisane djece je nešto manji, ali to znači da se približavamo pedagoškim standardima kvote djece po skupinama, kazala je Tina Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Također, u redovnom radu integrirano je četvero mališana s teškoćama u razvoju, koji ovisno o stupnju stanja provode dogovoreni boravak u grupama sa svojim vršnjacima.

- U planu nam je oformiti grupu za tu djecu koja bi imala svoj kutak sa stručnim timom, ali bi se uključivala i u druge skupine, jer ovo dosada je maksimalno što im bez asistenta možemo pružiti, najavila je ravnateljica.

Do kraja godine ravnateljičin je plan realizirati prvu fazu projekta 'sigurnog dvorišta', ukupno vrijednog milijun i pol kuna što uključuje potpuno nove sprave i kompletno poravnavanje cijelog igrališta.

- U tom prvom dijelu radova pripremili bi teren i otklonili sve potencijalne opasnosti ili oštre kantune. Najvjerojatnije će se radovi odvijati pred Božić i Novu godinu kad je u vrtiću manje djece i prevladava lošije vrijeme. Ljeti nam je zabranjeno, ali nekad ipak moramo. Vrtić zbog radova zatvoriti ne možemo, kazala je.Vrtić se bori i s noćnim 'huligančićima' koji demoliraju dvorište i ostavljaju hrpe smeća. Sve je podignuto na malo višu razinu – ulaz je blokiran kako više ne bi mogli ulaziti i vozati se biciklima pa čak i motorima te je kamerama pokriven svaki kutak.

Podsjetimo, prvi radovi na novom dječjem vrtiću koji će zadovoljiti sve potrebe djece na vodičkom području bi trebali započeti krajem jeseni.

- Zaista se nadam da će se krenuti u realizaciju. Svi se radujemo tome, zaključila je ravnateljica.

djelomob1.jpg