Rujan 05, 2018 4660

Lista našeg mista traži hitno ukidanje vijećničke naknade za svoje vijećnike

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Otvorenim pismom kojeg su poslali i na portal Infovodice,  vijećnici LISTE NAŠEGA MISTA  najavljuju kako će na sljedećim sjednicama Gradskog vijeća Grada Vodica prisustvovati isključivo na aktualnom satu!
Vijećnici ponovno traže ukidanje vijećničkih naknada (isti zahtjev je prvotno odbijen na 8.sjednici GV)!

Zbog čega, evo njihovog odgovora

Nakon godinu dana mandata, nebrojenih pokušaja ostvarivanja suradnje, pružanja ruku i fer playa, ignoriranja oporbe od vladajuće koalicije, obezvrjeđivanja, omalovažavanja i zanemarivanja predstavnika građana Grada Vodica koji su dali potporu oporbenoj opciji, donijeli smo ovako drastičnu odluku.

Razlozi su brojni no ipak ćemo neke od njih izdvojiti:


1. Vijećnici Liste našega mista i cijela oporba, koja predstavlja 46% građana (svaki drugi građanin!) onemogućeni su i isključeni u radu Gradskog vijeća. Oporba ne sudjeluje u radu odbora Gradskog vijeća prema broju osvojenih glasova. Od početka do danas vladajuća koalicija uporno pokazuje kako je sama sebi dostatna te im je OPORBA NEPOTREBNA.

2. U dosadašnjih osam sjednica Gradskog vijeća, vijećnici Liste našega mista su:
a. predali više od 100 amandmana (u 20 godina djelovanja Gradskog vijeća nije predano toliko amandmana!)
b. predali više od deset odluka i nadopuna dnevnog reda – Predsjednik Marin Mikšić većinu nije želio staviti na dnevni red!?
c. sudjelovali na raspravama po svim točkama dnevnog reda na svim dosadašnjim sjednicama – vladajuća koalicija nije imala sluha za sve ukazane primjedbe i probleme!?

3. Na osmoj sjednici Gradskog vijeća, vladajuća koalicija je donijela odluku koja se kosi s transparentnošću rada. Odluka se odnosi na prijedloge akata i to BEZ obrazloženja. SMANJILI SU ROK za predaju amandmana, dopuna ili izmjena prijedloga akata. Ovakvim odlukama nanijeli su neprocjenjivu štetu u pripremi vijećnika za sjednice zbog dnevnog reda koji zna imati i preko 30 točaka (ili 400-tinjak stranica materijala).

4. Na sljedećoj sjednici, vladajuća koalicija će donijeti Odluku o ZABRANI SNIMANJA i prijenosa uživo sjednica Gradskog vijeća!? Što je to, što javnost ne bi trebala znati ili biti informirana? Čega se boje koalicijski partneri?

5. Vrlo nekorektan odnos Predsjednika Gradskog vijeća prema našim vijećnicima poput:
a. nepoštivanje Poslovnika i nereagiranje na povrede istog
b. nekolegijalan odnos spram naših vijećnika (tjeranje vijećnika da napuste Vodice)
c. neuvrštavanje na dnevni red prijedloga akata koji se predlažu
d. neuvažavanje različitog mišljenja……6. Tajnik Grada Vodica, gospodin Mitrović Matić, ne štiti interese Gradskog vijeća i Grada Vodica dopuštajući smanjenje roka predaje amandmana, a štiteći istovremeno vladajuću koaliciju. Ovakvim ponašanjem i postupkom direktno se utječe na srozavanje kvalitete rada i pripreme gradskih vijećnika za važne gradske probleme. Podsjećamo, gradski vijećnici trebaju vremena za konzultacije oko pojedinih prijedloga akata te bi stoga Tajnik trebao štititi budućnost Grada, sugerirajući da se takve štetne odluke ne donose, prvenstveno u duhu pravičnosti i poštivanja dobre demokratske prakse.

Kuda ide ovaj Grad pod vodstvom vladajuće koalicije HDZ- HSS?

Koja je uloga Gradonačelnice u svim predloženim aktima koje pripremaju gradski stručni suradnici?

Ima li smisla nastaviti s ovakvom praksom kada je često glas razuma i opravdanosti, zarobljen i zagušen?

Vijećnici Liste našega mista smatraju kako NE zaslužuju vijećničku naknadu jer očito je kako su svi pokušaji ukazivanja na aktualne probleme iz djelatnosti koje ima Grad, unaprijed osuđeni na propast.

Ne bježimo od odgovornosti no nakon preteške godine vijećnici Liste našega mista kao najaktivnije, krajnje korektne oporbe u povijesti naših Vodica, odlučili su zatražiti ukidanje vijećničke naknade zbog svih gore navedenih razloga i besmislenosti ovakvog koalicijskog ponašanja.

 

VIJEĆNICI LISTE NAŠEG MISTA:
Ante Strikoman, mag.ing.comp
Grgurev Ante Kukure 47, 22211 Vodice
Ante Juričev-Grgić, bacc.crim.
Hrvatskih Boraca 15, 22211 Vodice
Meri Bandl Valeš, bacc.admin.publ
Lasan Ante Kabalera 35, 22211 Vodice

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 05 Rujan 2018 22:01
djelomob1.jpg