Rujan 06, 2018 4379

Nastavak izgradnje ŠRC Račice

Gradsko vijeće donijelo odluku o otkupu zemljišta površine 8038 m2 koje se nalazi u Račicama za potrebe izgradnje sportskih sadržaja

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Jedna od točaka današnje sjednice Gradskog vijeća bila je odluka o sjecanju prava vlasništva Grada Vodica na česticu 6400/27 K.O. Vodice. Naime, Grad će neposrednom pogodbom otkupiti zemljište površine 8038 m2 koje se nalazi u športsko rekreativnoj zoni Račice.


- Predlaže se nastavak izgradnje sportskih sadržaja kako bi se sportska zona Račice stavila u daljnju funkciju, odnosno kako bi se oplemenila novim sadržajem, kazala je Tina Bosotin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje.

Kupoprodajna cijena predmetne nekretnine je utvrđena sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka, a iznosi 339,13 kn/m2 - sveukupno 2.725,903,46 kn.

- Na tom području imamo oko 50 tisuća m2, a da bi mogli izgraditi sve ono što planiramo – otvorene i zatvorene sadržaje(dvorane), planiramo otkupiti još 100 tisuća m2. U fazi smo izrade idejnog projekta te također pregovaramo sa Županijom vezano za Centar za posjetitelje, kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

Tu bi se prostirala dvorana, rekreacijski, možda i spa centar, odnosno svi segmenti koje takav centar može sadržati.

- Ovo je pokazatelj da smo na pravom putu što tiče Račica. Kupnjom ovakvog zemljišta otvaramo mogućnost gradnje zatvorenih sportskih objekata s ciljem razvoja sportsko-rekreacijskog turizma i produženja turističke sezone te posebice novih sportskih sadražaja za naše mlade, zaključio je Marin Mikšić, predsjednik Gradskog vijeća.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Rujan 2018 12:32
djelomob1.jpg