Rujan 14, 2018 4498

Konvojem starodobnih vojnih vozila sa Šibenskog mosta prema Vodicama započelo obilježavanje obljetnice Rujanskog rata

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

"Žirjanski dani ponosa i slave 2018." naziv je tradicionalne manifestacije kojom će se od petka do nedjelje na otoku Žirju obilježiti 27. obljetnica Rujanskog rata na širem šibenskom području, a sa tom manifestacijom počinje i ovogodišnje obilježavanje obljetnice Rujanskog rata u našoj županiji.

Manifestacija u organizaciji Udruge Ruža hrvatska Žirje započela je u 14 sati kolonom starodobnih vojnih vozila sa Šibenskog mosta prema Vodicama, gdje im je u ime Grada Vodica priređena dobrodošlica

„Već sedmu godinu zaredom na ovaj način obilježavamo obljetnicu rujanskog rata. Cilj ove manifestacije je da ukažemo na ulogu Žirja u domovinskom ratu te istaknemo važnu ulogu topovskih bitnica sa otoka Žirja u Rujanskom ratu.“ – kazao je Željko Šižgorić, jedan od organizatora manifestacije Žirjanski dani ponosa i slave te predsjednik Udruge "Ruža Hrvatska"

Manifestacija se nastavlja danas u Katoličkoj osnovnoj školi gdje će se održati javna tribina „Žirje…Šibenik…Ruža hrvatska…2018.“, s početkom u 18:00 sati.

Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Rujan 2018 16:12
djelomob1.jpg