Rujan 16, 2018 3535 Šime Strikoman

Ispred katedrale sv. Jakova snimljena Milenijska fotografija posvećena autohtonom dalmatinskom psu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ispred katedrale sv. Jakova vodički fotograf Šime Strikoman snimio je jučer Milenijsku fotografiju dalmatinskih pasa i njihovih vlasnika

Ovom fotografijom obilježeno je 25 godina nakon što je dalmatinski pas priznat kao autohtona hrvatska pasmina, sve s ciljem kako bi se upozorilo na potrebu očuvanja te autohtone pseće pasmine koja je popularnija u inozemstvu nego u Hrvatskoj.

Ideja za snimanje ove fotografije Šimi Strikomanu je došla u razgovoru sa Sanjom Jergović, uzgajivačicom i ponosnom vlasnicom Une i Ire koje svakodnevno uživaju na svojoj vodičkoj plaži.
- Naš narod nikako da zavoli svoju autohtonu pasminu. Gotovo svako leglo u cijelosti odlazi u inozemstvo. Slovenija će nas uskoro prestići u broju i mogli bi ih izgubiti. Meni je kao uzgajivačici važno da štenci ostaju u Hrvatskoj i spuštam cijenu maksimalno koliko mogu, a to bi trebalo svima biti u interesu, kazala je Sanja Jergović za naš portal.

Ovom Milenijskom fotografijom ukazali smo na potrebu očuvanja ove autohtone pseće pasmine – zaključila je Sanja Jergović

Foto: Šime StrikomanPas Dalmatinac.jpg

Šibenik MP 643 psi Dalmatinci šetnja 018.JPG

Šibenik MP 643 psi Dalmatinci šetnja 015.JPG

Šibenik MP 643 psi Dalmatinci na skalama.jpg

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Rujan 2018 14:57
djelomob1.jpg