Rujan 20, 2018 3735 Ivan Ivičin

MADRACI, GUME I STOLOVI U MORU?

Šepurinjani se 'izborili' s hrpama krupnog otpada

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U sklopu današnje eko akcije pod nazivom Moj Prvić koju je organizirala Turistička zajednica Grada Vodica i Ekološka udruga Šepurine s Prvića uz podršku sumještana prikupljeno je pedeset vreća smeća i hrpa krupnog otpada.

Dvadesetak Šepurinjana od ranih je jutarnjih sati čistilo svoju obalu od sjeverne strane otoka, odnosno sv. Luce prema Zlarinu do zadnje naseljene kuće.

- Svaki se put iznenadim na što sve naiđemo. A tko to baca? Turisti mogu baciti sitni plastični otpad, ali ne gume, madrace, stolice i stolove - i to u more! Jako rastužuje činjenica da to to pak može samo domicilno stanovništvo, kazala je Irena Kursar, predsjednica eko udruge Šepurine.

Ovakvu akciju nisu organizirali prvi put, a također tokom godine organiziraju i prikupljanje krupnog otpada u suradnji s Lećom koji im se redovito odazove svim pozivima.

šep2.jpg

- Ovakvim akcijama ih pokušavamo osvijestiti i educirati da takve stvari ostave barem pokraj kontejnera, istaknula je.

Udruga Šepurine djeluje već 20-ak godina s ciljem poboljšanja kvalitete života mještana i gostiju otoka. Brinu o starijim ljudima, ali i onim najmlađima, napravili su igralište, održavali groblje te uređenjem konkurirali čuvenom varaždinskom, a brinu se i o kulturnom i zabavnom dijelu u koji spadaju koncerti, dječje radionice, filmske večeri, Burtiž – latinsko idro...

šep3.jpg

- Svi skupa smo tek volonteri koji ne traže ništa zauzvrat već žele učiniti ovaj život na otoku što ugodnijim pa pokušavamo pokriti te sve segmente jedne zajednice. Brojni sumještani u tome nam se i pridružuju, naglasila je Irena Kursar.
Foto: Ivan Ivičin

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Rujan 2018 14:39
djelomob1.jpg