Rujan 27, 2018 3167

Vodički korisnici Inkluzije od ove jeseni u novom prostoru

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik od ove se jeseni iz prostorije u Ulici hrvatskih boraca seli u zgradu Stare općine gdje će se vodičkim korisnicima nastaviti pružati usluga kluba za korisnike 2-3 puta tjedno te psihosocijalnu podrška za njih, ali i njihove obitelji.

 

"Nadamo se da ćemo ga urediti onako kako će odgovarati našim korisnicima, a dosad ih je bilo 5-7, ovisno o aktivnostima koje smo imali. Svi su uključeni u naš trogodišnji program "Širenje mreže socijalnih usluga i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije" financiran i odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku", kazala je Marijana Mijat, predstavnica Inkluzije Šibenik.

Kroz program se vodičkim korisnicima pruža usluga kluba za korisnike 2-3 puta tjedno i psihosocijalnu podršku za njih, ali i njihove obitelji.

"Klub funkcionira kao mjesto sastanka i razgovora, mjesto gdje učimo neke vještine (razgovor s drugima, predstavljanje poslodavcima, snalaženje u gradu, izražavanje želja...), izrađujemo prigodne predmete (suvenire, čestitke, modne dodatke...), dogovaramo izlete (na Krku, Prvić, Murter, u Zadar, Šibenik...) i u svakom drugom obliku učimo jedni od drugih", istaknula je Marijana Mijat.

Program se od 2017. do 2020. godine provodi i u Šibeniku, Kninu i Tisnom, i nije vezan za EU fondove, nego za nacionalne izvore financiranja (Ministarstvo), a ugovorena su sredstva u godišnjem iznosu od 250.000 kn.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Rujan 2018 13:42
djelomob1.jpg