Rujan 28, 2018 4130

DANI OTVORENIH VRATA

Policijski službenici PP Vodice ugostili predškolce: Sigurno je super biti policajac!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Zabavan i poučan dan za vodičke predškolce. Naime, povodom obilježavanja Dana policije i njihovog zaštitnika svetog Mihovila mališani iz dječjeg vrtića Tamaris istražili su policijsku postaju, upoznali se s njihovim radom i isprobali dio njihove opreme.

 

- Dani otvorenih vrata su idealna prilika da djeci približimo našu profesiju, educiramo ih o prometnim pravilima i ponašanju na ulici, kao i opasnostima koje prijete te kako ih izbjeći. Naravno, uz intenciju manje oružja – manje tragedija, kazao je Duje Troskot, pomoćnik načelnika PP Vodice.

Za djecu je to svakako bio dan pun uzbuđenja i zanimljivih događaja; prilikom posjeta vidjeli su opremu i vozila koju koriste te su imali priliku razgledati službene prostorije. Susretljivi čuvari javnog reda i mira pokazali su im kako je to raditi u policiji, boraviti u pritvoru, ali i sjesti na motor i upaliti rotirke i sirene.

- Woow, kakav motor! Prezanimljiva mi je i ova marica, sigurno je super biti policajac, oduševljen je bio mali Emanuel.

Zabavljali su se i u sobi za prepoznavanje počinitelja kaznenih djela, isprobali lisice koje su ipak još velike za njihove ručice, a posjet završili ulaskom u kombi u kojem policija vozi lopove i ostale huligane. Puni dojmova vratili su se u vrtić, neki čak i u policijskim automobilima, a zahvalnost na gostoprimstvu iskazali su im svojim malim poklonima i rukotvorinama.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Rujan 2018 14:58
djelomob1.jpg