Listopad 03, 2018 2941

Ribarska zadruga Tribunj uredila postojeći prostor za odvajanje otpada sve s ciljem za čišći i uređeniji Tribunj

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ribarska zadruga Tribunj danas je svečano pustila u rad novi način prikupljanja otpada u Ribarskoj luci Tribunj. Naime, odvojeno prikupljanje otpadom je efikasna i društvena odgovornost kružnog gospodarenja otpadom svih nas, a i svih dionika Ribarske luke Tribunj sa ciljem smanjivanja količine otpada, kvalitetniju budućnost mlađih generacija, uređenje već postojećeg prostora za odvajanje otpada a sve sa glavnim ciljem za čišći i uređeniji Tribunj, mjesto kojem su glavne djelatnosti ribarstvo i turizam.

 

„U svrhu reciklaže stavili smo nove posude za otpad te uz već postojeći spremnik za odlaganja starih motornih ulja sa svih ribarskih brodova te kontejner za odlaganje starih mreža, reciklirati ćemo papir, metal i plastiku koja nam je i najraspostranjenija u našem svakodnevnom poslovanju. „ – poručili su iz RZ Adria
Ribarska zadruga ADRIA koja je i koncesionar spomenute luke, već aktivno kroz par godina sudjeluje u projektima sa Institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, sa ciljem smanjivanja otpada iz mora. Stoga ovaj događaj je sljedeći korak u brizi koju pokazuju prema našem okolišu i našem jedinom moru, Jadranskom moru od kojega i mi i živimo i radimo.
Ovom događaju su se odazvali predstavnici Šibensko-kninske županije, pročelnice Jadranka Fržop, Sanja Slavica Matešić i Višnja Marasović, te predstavnici Općine Tribunj i LAGUR-a Galeb.
Poziv je bio upućen i Ministarstvu mora, Ministarstvu poljoprivrede i Upravi ribarstva g. Anti Mišuri, no na žalost nisu bili u mogućnosti prisustovati.

IMG-582c2b919861c9d3ffac3d1163d240cd-V1.jpg

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Listopad 2018 20:41
djelomob1.jpg