Listopad 05, 2018 2962

Osmi Hrvatski kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem održava se u hotelima Olympia

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 3. do 6. listopada 2018. godine u hotelima Olympia u Vodicama održava se osmi Hrvatski kongres dječje kirurgije s preko 250 sudionika i 27 izlagača. Ovim kongresom nastavlja se tradiciju kontinuiteta, u stručnom i znanstvenom smislu te dinamika održavanja nacionalnih kongresa uz međunarodno učešće. Visoki standardi znanstvenog i socijalnog programa su nam uvijek bili i ostali prioritet, kao i uvođenje noviteta u cjelokupni program.

U sklopu dječjeg kirurškog kongresa će biti organiziran i International Pediatric Urology Symposium. Isti se organizira u suradnji s dječjim urolozima iz Cincinnati Children’s Hospital Medical Center na čelu s dr. Pramodom Reddyem i Eugeneom Minevichem. Simpozij je planiran prema uzoru na Pediatric Urology Workshop koji se svake godine organizira u Cincinnatiju i privlači renomirane stručnjake iz cijeloga svijeta.

8 Hrvatski kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem postavlja naglasak na interdisciplinarnoj suradnji. Redovni program iz područja dječje kirurgije smo obogatili integracijom tema iz pedijatrije, anesteziologije, radiologije i drugih usko vezanih struka kako bismo potaknuli, osnažili i njegovali rad struka koje se međusobno isprepliću i nadopunjuju.

oly22.jpg

State-of- the-art teme s pozvanim predavačima iz inozemstva su nastavak dosadašnje tradicije i predstavljaju krunu znanstvenog programa.
Socijalni program ćemo ponovno istaknuti kao jedan od centralnih događaja na kongresu jer smatramo da predstavlja bitan element ovakvih sastanaka i da pruža mogućnost zbližavanja kolegica i kolega istovremeno na stručnoj i neformalnoj razini. Ujedno pruža i priliku za upoznavanjem regije u kojoj se kongres održava. - Zoran Bahtijarević, Predsjednik kongresa

Ovo je još jedan u nizu velikih događanja koji se održavaju u hotelima Olympia. Podsjetimo nedavno je završen veliki međunarodni kongres Urogoly Today. Očekuju nas još velikih događanja kao što je veliki kongres SKUPŠTINA HJBK.
Odlični rezultati svakako su ishod kontinuiranih ulaganja u podizanje kvalitete u kongresnom segmentu koji zajedno sa stručnim osobljem postavlja visoke standarde u regiji i šire, bilo da su u pitanju veliki kongresi koji okupljaju tisuće sudionika ili pak manji sastanci.

 

djelomob1.jpg