Listopad 05, 2018 5067

Njihove kreacije ostavljaju bez daha: Radionice Upotreba cvijeća u kuharstvu i kreativno aranžiranje cvijeća održane u Učilištu Izvor znanja

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja u Učilištu Izvor znanja večeras su predstavljene dvije besplatne radionice - upotreba cvijeća u kuharstvu i kreativno aranžiranje cvijeća. I jedna i druga ostavile su sve bez daha.

Delicije koje su se našle na stolu su vrlo brzo nestale, a o njihovoj ljepoti, kako izgleda, tako i okusa, ne treba puno pričati kad iza njih stoje ruke velemajstorice Duške Zaninović - Duki. Uz znanje koje je neusmljivo potrebno ono što nadasve krasi njezina jela je mašta koja ih je učinila neodoljivima.

Kolač od lavande sa čokoladom i cimetom, pura sa smeđim maslacem i aromom kadulje, tuna s ukiseljenim motarom… samo su neka od jela koja su se našla na stolu.

U sklopu radionica je sudjelovala i gospođa Blanša Videk, šefica kuhinje u poznatom restoranu „Peškarija“, u kojem polaznici Učilišta Izvor znanja izvode praktičnu nastavu i pri dodjeli svjedodžbi imaju svečanu večeru.

Gospođa Divna Stančić je svu ljepotu jela upotpunila svojim cvjetnim kreacijama. Bilo prirodno ili umjetno cvijeće nema velike razlike kada su njene kreacije u pitanju.
izvorznanja (2 of 18) (Custom).jpg
- Bavim se aranžiranjem cvijeća u slobodno vrijeme i uz osnove koje sam stekla na tečaju, sve ostalo dolazi iz mašte – rekla nam je gospođa Stančić. I jedna i druga radionica primjer su kako se ulaganja u vlastita znanja i vještine uvijek isplate te kako za učenje nikad nije kasno. Cjeloživotno učenje je aktivnost koja nas oplemenjuje i koja je putokaz ka novim iskustvima i spoznajama – poručuju iz Učilišta Izvor znanja.

 

djelomob1.jpg