Listopad 19, 2018 3607 Ilustracija / Pexels

Prihvaćen projekt „Nove mogućnosti“: Preko programa „Zaželi“ u Vodicama će se zaposliti 12 žena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovih je dana Grad Vodice dobio obavijest o financiranju projekta „Nove mogućnosti“ u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ i otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi - program zapošljavanja žena“.

Naime, Grad Vodice je još prošle godine u mjesecu rujnu prijavio projekt „Nove mogućnosti“, a ovih dana stigla je i odluka ministra rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta, te se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2.040.220,00 kuna.

Podsjetimo, radi se o programu zapošljavanja žena koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta, koji bi trebao trajati 30 mjeseci, je ojačati radni potencijal teže zapošljivih žena i žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kroz projekt će se zaposliti voditelj i koordinator projekta te 10 žena koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju što će doprinijeti jačanju ekonomske i socijalne komponente na području Grada Vodica. Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju bit će besplatna.

Projekt će se provoditi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Gradskim društvom Crvenog križa Vodice.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Listopad 2018 11:45
djelomob1.jpg