Listopad 25, 2018 3467

Priznanja dobili pet darivatelja iz Vodica

Povodom Dana darivatelja krvi u uredu župana Šibensko-kninske županije upriličen svečani prijem za jubilarne darivatelje krvi

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Tim povodom su se podijelila priznanja Hrvatskog Crvenog križa svim jubilarnim darivateljima krvi iz Šibensko-kninske županije koji su ostvarili veliki broj davanja.

Ove godine iz Vodica su jubilarni darivatelji krvi Sanja Radin Mačukat za 35 davanja krvi, Krivanj Bruno, Jankov Željko i Dunat Ivica za 50 puta darovanu krv, te Cukrov Dinko za 100 puta darovanu krv.

Napomenimo i kako je predsjednica Republike hrvatske donijela odluku o uručivanju odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za 75 puta darovanu krv Fili Minčić.

Obilježavanjem Dana darivatelja krvi želi se iskazati poštovanje i zahvalnost svima koji darujući svoju krv sudjeluju u spašavanju ljudskih života i pomažu onima koji su u potrebi.

Hrvatski Crveni križ ove godine 25. listopada, na Dan dobrovoljnih davatelja krvi, obilježava 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj.

Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ta akcija, kao i brojne koje su uslijedile nakon nje, bila je utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno!

Svim darivateljima krvi čestitamo 25. listopad, Dan darivatelja krvi i zahvaljujemo u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Listopad 2018 13:04
djelomob1.jpg