Listopad 29, 2018 3739

U 80. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo Nikola Čupin nekadašnji predsjednik Zavičajnog društva Vodičana u Zagrebu

Tončika Cukrov, Nikola Čupin, Luka Lipić, Branka Juričev Martinčev u Zagrebu 2011. godine Tončika Cukrov, Nikola Čupin, Luka Lipić, Branka Juričev Martinčev u Zagrebu 2011. godine
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prošli tjedan u Zagrebu je u 80. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo nekadašnji predsjednik Zavičajnog društva Vodičana u Zagrebu, istaknuti sportaš - veslač, olimpijac, znanstvenik i jedan od najuglednijih Vodičana Nikola Čupin. Pokop dragog nam pokojnika održan je u Vodicama na mjesnom groblju prošle subote.

Nikola Čupin rođen je u Vodicama 1938. godine. Sa 13 godina dolazi u Zagreb, magistrira i doktorira na ETF-u. Radio je u Elektrotehničkom Institutu Rade Končar, odakle odlazi u Egipat i Irak kao predstavnik Ingre i rade Končara.

Pred Domovinski rat vratio se u zemlju i radio kao direktor izvoza u „Končaru“, a nakon kraćeg boravka u HV, 1991. godine formirao vlastitu tvrtku „Okit“ i otišao na Srednji istok kao poduzetnik.

Predavao je na FESB-u Split, FER-u Zagreb, objavio stotinjak stručnih i znanstvenih radova. Bavio se sportskim veslanjem te je nosilac brončane medalje na prvenstvu Europe. Preuzeo je dužnost predsjednika Zavičajnog društva Vodičana u Zagrebu s ciljem da aktivira mlađu generaciju Zagrebačkih Vodičana i željom da, zajedno s iseljenim Vodičanima doprinese daljnjem razvoju Grada.

Svojoj djeci prenio je ljubav prema rodnom kraju. Inspirirao je mlađi naraštaj vodičkom poljoprivrednom baštinom, koju su oni proslavili širom Hrvatske i svijeta. Svojom konzultantskom tvrtkom „Okit“ s puno je ljubavi promicao održivi razvoj Hrvatske.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 22:24
djelomob1.jpg