Studeni 09, 2018 3486 Pexels / ILustracija

Grad Vodice pokrenuo postupak izgradnje projektno tehničke dokumentacije svjetlovodne distribucijske mreže

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Grad Vodice pokrenuo je postupak izrade projektno tehničke dokumentacije svjetlovodne distribucijske mreže nove generacije (NGA) Grada Vodica.

 

Najnovije širokopojasne usluge (obrazovanje putem interneta, društveno umrežavanje, televizija visoke kakvoće, rad od kuće) zahtijevaju prijenosne kapacitete (više od 100 Mbit/s) pa se nameće potreba za izgradnjom infrastrukture koja će ispuniti navedene zahtjeve.

Projektom kanalizacijski sustav Vodice – Tribunj - Srima predviđa se izgradnja kanalizacijske mreže.
Paralelno s izgradnjom kanalizacijskih cjevovoda unutar projekta kanalizacijski sustav Vodice Tribunj–Srima predviđeno je polaganje kabelske kanalizacije. Sveukupno se na kanalizacijskoj mreži planira izgradnja u dužini 77.014 m.

Navedena mreža bit će otvorenog tipa, što znači da svi operateri i pružatelji usluga imaju omogućen ulaz u tu mrežu i da preko nje nude svoje usluge krajnjem korisniku na zadanom području. Pri tome će biti zadovoljeni jednaki uvjeti za sve operatere u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, a ukupni kapacitet SDM mreže mora biti takav da u narednih 5 godina kapacitet zadovolji sve potrebe.

Izrada projektne dokumentacije za projekt “SVJETLOVODNA DISTRIBUCIJSKA MREŽA NOVE GENERACIJE (NGA) – GRAD VODICE ” obuhvaća izradu idejnog rješenja i kasnije izradu glavnog projekta.

Rok za izradu dokumentacije je 120 kalendarskih dana od dana potpisa Ugovora o izradi projektne dokumentacije, dok je procijenjena vrijednost usluge izrade predmetne dokumentacije 700.000 kn

Sve koje zanima više detalja (Projektni zadatak) mogu saznati na ovom linku

 

djelomob1.jpg