Studeni 12, 2018 2402

Rezultati akcije Martinje - 18 vozača pod utjecajem alkohola, 6 vozača odbilo test na droge

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ u vremenu od 9 - 12. studenog, u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, i na našem području poduzimane su pojačane mjere kontrole


U tom vremenu na našem području je, radi utvrđivanja prisutnosti u organizmu alkohola i/ili droga, nad 154 vozača provedeno ispitivanje pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja, kojom prilikom je, pri upravljanju vozilima, zatečeno 18 vozača pod utjecajem alkohola i 6 vozača odbilo test na droge.

„Kod najviše vozača, odnosno njih 13 je zabilježena koncentracija alkohola u rasponu od 0,51 do 1,00 g/kg 4 vozača od 1,01 do 1,5 i 1 vozač od 1,51 i više g/kg alkohola u organizmu, i to 11. studenog na području Drniša u mjestu Badanj, na državnoj cesti D33, kada je zatečen 25-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,59 g/kg alkohola u organizmu. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih 2 su zadržana u prostorijama policije do otriježnjena, a 1 vozač je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu.

Tijekom provođenja ovih aktivnosti ukupno je utvrđeno 108 prekršaja (uračunati i prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga), od čega izdvajamo 5 prekršaja brzine, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 korištenje mobitela tijekom vožnje, 6 upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 47 ostalih prekršaja. „ – rekla je Marica Kosor, glasnogovornica ŠK policije te upozorava vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića i druge opijate, da u vožnji maksimalno poštuju zakonom propisane odredbe i tako doprinesu sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Tags
djelomob1.jpg