Studeni 15, 2018 4204

Veleučilište u Šibeniku razmatra početak specijalističkog studija Javne uprave u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Veleučilište u Šibeniku i Pučko otvoreno učilište u Vodicama godinama imaju ugovorni odnos o korištenju prostorija Stare škole. Nekada je tu bio preddiplomski stručni Upravni studij, a danas se razmatra dovođenje specijalističkog diplomskog stručnog studija Javne uprave.

 

- Taj smo studij predložili Agenciji za znanost i visoko obrazovanje te čekamo njihovu dopusnicu. Nakon što razradimo troškovnik moći ćemo potvrditi hoće li se on odvijati u Vodicama, kazao je Ivan Malenica, dekan VUŠ-a.

Do prije tri godine Vodice su imale Upravni studij koji nam je i zimi donosio šušura, no VUŠ zasad te prostorije koristi tek u obliku ljetne škole.

- Nažalost, studenti su nam se žalili da nisu u jednakopravnom odnosu sa studentima u Šibeniku, odnosno za razliku od njih nisu imali mogućnost jeftinijeg smještaja i hrane (studentski dom i menzu)., istaknuo je dekan Malenica.

Također, broj studenata na VUŠ-u zadnjih se godina smanjio, ali kako ističu, na Vodice nisu zaboravili te ga žele ponovno koristiti za pojedine studijske programe.

djelomob1.jpg