Studeni 26, 2018 3563

Akcijom Lokva – izvor života Gaćeleze dobilo još jedan prostor za druženje i dječju igru te okupljanje lokalnog stanovništva.

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Unatoč vremenskim neprilikama prošle subote završena je građanska akcija Lokva – izvor života.

Nositelj građanske akcije je LAG More 249 koji je uz financijsku podršku Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva dobio sredstva u iznosu od 12.500,00 kn. Akciju su odradili zaposlenici LAG-a, te mještani i volonteri naselja Gaćelezi kojima se ovim putem zahvaljujemo na odličnoj suradnji i izvrsno obavljenom poslu.

„U tijeku akcije je očišćeno područje oko lokve i obližnja tri bunara, očišćen je površinski vodeni sloj lokve te je uzet uzorak vode za analizu čistoće koji je pokazao da voda nije za piće. Izrađeni su promotivno – edukativni materijali za djecu nižih razreda osnovne škole gdje je opisan biljni i životinjski svijet lokve. „ – rekla nam je Merik Krnić, voditeljica LAG-a More 249

Nabavljen je jedan istraživački set za djecu kako bi djeca mogli istraživati na mjestu lokve i tako neformalnim učenjem steći vlastita iskustva u otkrivanju bogatstva vodenog staništa.

Financijskom podrškom postavljena je klupa za odmor te kanta za otpatke. Izrađena je i postavljena informativna ploča gdje su predstavljeni ciljevi akcije, te biljni i životinjski svijet lokve. Veliki doprinos akciji dao je mještanin koji je imao dječja igrala te ih je donirao mjestu i ona su postavljena na prostor oko lokve.

Ovom akcijom, naselje Gaćeleze dobilo je prostor za druženje i dječju igru, te okupljanje lokalnog stanovništva.

djelomob1.jpg